28 Ocak 2014 Salı

Himalaya Tuzundaki Minerallerin Önemi

himalaya tuzundaki minerallerin önemi


Himalaya tuz , kişi sağlığını yakından etkileyen mineralleri bulundurması sebebiyle günümüzün en fazla tercih edilen tuz gruplarından biri şekline gelmiştir. Yapısında konum alan 84 element, kişi bünyesinin element sayısına eş değerdir. Himalaya Dağları’nda, tam olarak naturel koşullar göz edilerek elde edilen tuz, oluşumu itibariyle hiçbir tahripkar etkiye maruz kalmamıştır. Profesörler aracılığıyla tavsiye edilen tuzun çok fazla tüketim meydanı bulunduğu benzeri, genel olarak sofralarda tercih edilmektedir. Vücut İçerisinde olan hızlı yayılımı ile bir çok rahatsızlığı oluşum aşamasında ortadan kaldıran himalaya tuzun deri derisindeki etkinliği dermatologlar aracılığıyla ispatlanmıştır. Himalaya tuzundaki mineraller vücudu besleyen yapısı sebebiyle kaya tuzunun tahripkar tesirlerini barındırmadan, sağlıklı ya da naturel bir şifa yöntemi şekline gelir.


 Özellikle yurt haricinde himalaya salt olarak tanınan tuzun en çok tüketildiği bölgelerden bir tanesi de Asya’dır. Vücudu mineraller açısından zenginleştirerek hastalıklara karşı direnç mekanizması oluşturan tuz sindirim sistemi problemlerini ortadan kaldırırken mide hastalıkların tesirlerini de en kısaca zamanda iyileşme edebilmektedir. Genel Olarak kış sezonunda rastlanan üst solunum yolları hastalıklarını, astım, bronşit, öksürük ile grip benzeri hastalıkların zararlarını bünye içerisinden uzaklaştıran himalaya tuz, ileri yaşlarda görülebilecek unutkanlık ile hafıza problemlerinin riskini en aza indirmektedir. Kan basıncını düşüren, damar sertleşmesi, tansiyon, damar tıkanıklığı, böbrek hastalığı, kalp rahatsızlıkları benzeri hastalıkların oluşum sürecini azaltan himalaya tuz, sofralarda tercih edilebilecek en yararlı bileşenlerden bir tanesidir.


Himalaya tuzun tüketim alanları içinde konum yer tuz lambası havadaki pozitif iyonların tesirini düşürerek toz, polen, sigara dumanı, tüy, kıl ile zararlı organizmaları kısaca zamanda imha edebilmektedir. Muhteviyatında olan negatif iyonların havaya temas etmesiyle gerçekleşen bu süreç, toplumsal hayatı da pozitif yönde etkilemektedir. Çalışma odalarına yerleştirilen himalaya tuz lambaları konsantrasyon hemde odak üstünde yararlı tesirler yaratırken depresyon ile sinirlilik halini ortadan kaldırmaktadır. Bilhassa astım böylece bronşit sorunlarından yakınan hastaların satın alabileceği lambalar, fazla fazla çeşitli boyutu ile aktarlarda ile doğal ürünlerin satışının yapıldığı marketlerde konum almıştır. Salon ile oturma odaları Özellikle bulunmak üzere evin her alanına yerleştirilebilir etkisi ile dikkat çeken tuz lambaları vücuda doğrudan tesir etmektedir.z

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder