15 Ocak 2014 Çarşamba

Himalaya Dağları Nerede ?

himalaya dağlarıı nerede


Yeryüzünde olan en fazla sıradağlar olarak tanınan himalaya dağları Asya kıtasının güney bölümünde yer almaktadır. Hindistan, Çin, Nepal, Butan ile Pakistan’dan geçen dağlar 2400 km uzunluğundadır. Himalaya dağları aracılığıyla elde edilen himalaya tuzu, 250 milyon sene öncesinde denizlerin kuruması sonucunda tuz yataklarındaki fazla basıncın etkisiyle kristalleşme halinde meydana gelmiş bulunmaktadır. Dünyadaki tuz yataklarının ciddi bir kısmını Himalaya tuz kristallerinin üstünde vardır. Everest’i dahi içine alarak Hint yarımadasının Asya kıtasıyla çarpışması ile meydana gelen Himalaya dağları, suyun buharlaşmasıyla ile tuz şekline gelmiştir. Dağların zirvelerinden elde edilen bu tuz %100 tabi olması sebebiyle günümüz ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamakta, pek çok rahatsızlığın iyileştirilmesinde yetiştirilmektedir.

 Tuzun çıkarıldığı en değerli topraklar Pakistan hattı üstünde bulunmaktadır. Fabrikasyon süreci geçirmeden sofralarımıza ulaşan himalaya tuzu yerde hiçbir sanayi faaliyeti olmamasından dolayı %100 doğaldır. Dolaşım sistemini olumlu yönde etkileyen, kan basıncını dengeleyen, kilo düzeyini kontrol eden, böbrek taşlarını bedenden uzaklaştıran ve depresyona bağlı rahatsızlıkları etkilerini en aza indiren bu tuz, yüksek kan basıncı iyileşmesinde de yetiştirilmektedir. Himalaya tuzunun etkinlik alanları içinde kalp ile damar problemlerinden yakınan hastalar da vardır. Başta yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen felç, kalp krizi ve beyin kanaması benzeri risk faktörlerini azaltan himalaya tuzu bedenin seretonin deposu durumuna gelir. Gut rahatsızlığı, Alzheimer, migren ile kireçlenme gibi hastalıkların negatif tesirlerini en aza indiren himalaya tuzu yaşlanmayı geciktirmektedir.

Himalaya tuzunun içerisinde olan 84 element, gövde ihtiyaçlarını direkt karşılayabilmektedir. Rafine edilmeden sofralarımıza ulaşan bu tuza deniz tuzlarındaki ve göllerde meydana gelen atık etkileri rastlamamaktadır. Günümüzde himalaya tuzunun tercih edileceği bir farklı alan da tuz lambalarıdır. Astım ve bronşit gibi üst solunum yolları rahatsızlıklarının iyileşmesinde etkili olan himalaya tuz lambaları da aktif bir iyileşme yöntemi durumuna gelmektedir. Özellikle kış rahatsızlıklarını engellemesi ile tanınan tuz lambaları havadaki pozitif iyonların yaydığı tahripkar faydaları temizlemekle tanınmaktadır. Konsantrasyon ile odaklanma düzeyini yükselterek çocukların eğitim hayatında başarılı olmalarını sağlayan himalaya tuz lambaları da aynı doğal süreçlerden geçmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder