28 Ocak 2014 Salı

Himalaya Tuzundaki Minerallerin Önemi

himalaya tuzundaki minerallerin önemi


Himalaya tuz , kişi sağlığını yakından etkileyen mineralleri bulundurması sebebiyle günümüzün en fazla tercih edilen tuz gruplarından biri şekline gelmiştir. Yapısında konum alan 84 element, kişi bünyesinin element sayısına eş değerdir. Himalaya Dağları’nda, tam olarak naturel koşullar göz edilerek elde edilen tuz, oluşumu itibariyle hiçbir tahripkar etkiye maruz kalmamıştır. Profesörler aracılığıyla tavsiye edilen tuzun çok fazla tüketim meydanı bulunduğu benzeri, genel olarak sofralarda tercih edilmektedir. Vücut İçerisinde olan hızlı yayılımı ile bir çok rahatsızlığı oluşum aşamasında ortadan kaldıran himalaya tuzun deri derisindeki etkinliği dermatologlar aracılığıyla ispatlanmıştır. Himalaya tuzundaki mineraller vücudu besleyen yapısı sebebiyle kaya tuzunun tahripkar tesirlerini barındırmadan, sağlıklı ya da naturel bir şifa yöntemi şekline gelir.


 Özellikle yurt haricinde himalaya salt olarak tanınan tuzun en çok tüketildiği bölgelerden bir tanesi de Asya’dır. Vücudu mineraller açısından zenginleştirerek hastalıklara karşı direnç mekanizması oluşturan tuz sindirim sistemi problemlerini ortadan kaldırırken mide hastalıkların tesirlerini de en kısaca zamanda iyileşme edebilmektedir. Genel Olarak kış sezonunda rastlanan üst solunum yolları hastalıklarını, astım, bronşit, öksürük ile grip benzeri hastalıkların zararlarını bünye içerisinden uzaklaştıran himalaya tuz, ileri yaşlarda görülebilecek unutkanlık ile hafıza problemlerinin riskini en aza indirmektedir. Kan basıncını düşüren, damar sertleşmesi, tansiyon, damar tıkanıklığı, böbrek hastalığı, kalp rahatsızlıkları benzeri hastalıkların oluşum sürecini azaltan himalaya tuz, sofralarda tercih edilebilecek en yararlı bileşenlerden bir tanesidir.


Himalaya tuzun tüketim alanları içinde konum yer tuz lambası havadaki pozitif iyonların tesirini düşürerek toz, polen, sigara dumanı, tüy, kıl ile zararlı organizmaları kısaca zamanda imha edebilmektedir. Muhteviyatında olan negatif iyonların havaya temas etmesiyle gerçekleşen bu süreç, toplumsal hayatı da pozitif yönde etkilemektedir. Çalışma odalarına yerleştirilen himalaya tuz lambaları konsantrasyon hemde odak üstünde yararlı tesirler yaratırken depresyon ile sinirlilik halini ortadan kaldırmaktadır. Bilhassa astım böylece bronşit sorunlarından yakınan hastaların satın alabileceği lambalar, fazla fazla çeşitli boyutu ile aktarlarda ile doğal ürünlerin satışının yapıldığı marketlerde konum almıştır. Salon ile oturma odaları Özellikle bulunmak üzere evin her alanına yerleştirilebilir etkisi ile dikkat çeken tuz lambaları vücuda doğrudan tesir etmektedir.z

15 Ocak 2014 Çarşamba

Himalaya Dağları Nerede ?

himalaya dağlarıı nerede


Yeryüzünde olan en fazla sıradağlar olarak tanınan himalaya dağları Asya kıtasının güney bölümünde yer almaktadır. Hindistan, Çin, Nepal, Butan ile Pakistan’dan geçen dağlar 2400 km uzunluğundadır. Himalaya dağları aracılığıyla elde edilen himalaya tuzu, 250 milyon sene öncesinde denizlerin kuruması sonucunda tuz yataklarındaki fazla basıncın etkisiyle kristalleşme halinde meydana gelmiş bulunmaktadır. Dünyadaki tuz yataklarının ciddi bir kısmını Himalaya tuz kristallerinin üstünde vardır. Everest’i dahi içine alarak Hint yarımadasının Asya kıtasıyla çarpışması ile meydana gelen Himalaya dağları, suyun buharlaşmasıyla ile tuz şekline gelmiştir. Dağların zirvelerinden elde edilen bu tuz %100 tabi olması sebebiyle günümüz ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamakta, pek çok rahatsızlığın iyileştirilmesinde yetiştirilmektedir.

 Tuzun çıkarıldığı en değerli topraklar Pakistan hattı üstünde bulunmaktadır. Fabrikasyon süreci geçirmeden sofralarımıza ulaşan himalaya tuzu yerde hiçbir sanayi faaliyeti olmamasından dolayı %100 doğaldır. Dolaşım sistemini olumlu yönde etkileyen, kan basıncını dengeleyen, kilo düzeyini kontrol eden, böbrek taşlarını bedenden uzaklaştıran ve depresyona bağlı rahatsızlıkları etkilerini en aza indiren bu tuz, yüksek kan basıncı iyileşmesinde de yetiştirilmektedir. Himalaya tuzunun etkinlik alanları içinde kalp ile damar problemlerinden yakınan hastalar da vardır. Başta yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen felç, kalp krizi ve beyin kanaması benzeri risk faktörlerini azaltan himalaya tuzu bedenin seretonin deposu durumuna gelir. Gut rahatsızlığı, Alzheimer, migren ile kireçlenme gibi hastalıkların negatif tesirlerini en aza indiren himalaya tuzu yaşlanmayı geciktirmektedir.

Himalaya tuzunun içerisinde olan 84 element, gövde ihtiyaçlarını direkt karşılayabilmektedir. Rafine edilmeden sofralarımıza ulaşan bu tuza deniz tuzlarındaki ve göllerde meydana gelen atık etkileri rastlamamaktadır. Günümüzde himalaya tuzunun tercih edileceği bir farklı alan da tuz lambalarıdır. Astım ve bronşit gibi üst solunum yolları rahatsızlıklarının iyileşmesinde etkili olan himalaya tuz lambaları da aktif bir iyileşme yöntemi durumuna gelmektedir. Özellikle kış rahatsızlıklarını engellemesi ile tanınan tuz lambaları havadaki pozitif iyonların yaydığı tahripkar faydaları temizlemekle tanınmaktadır. Konsantrasyon ile odaklanma düzeyini yükselterek çocukların eğitim hayatında başarılı olmalarını sağlayan himalaya tuz lambaları da aynı doğal süreçlerden geçmektedir.

7 Ocak 2014 Salı

Himalaya Tuzu Lambası Faydaları





himalaya tuzu lambası faydaları


Tuz lambası (iyon lambası) farklı bir söylemle Himalaya tuzu lambası, bulunulan ortamlardaki, solunan havanın kalitesini artırmak amacı ile tasarlanmış, hane eşyası olmaktan fazla, sıhhat amacıyla bir ihtiyaçtır. Kaliteli bir ortamda olması lazım olan negatif ( - ) iyon dozajı en az cm3’de 1000’dir. Halbuki kapalı ile bir kaç da kişinin bulunduğu bir  mekanda bu sayı, cm3’de 200, hatta toplu taşıma araçları ile kafeler benzeri toplumsal amaçlarla yüz ile altına inmektedir. Bu da havadaki pozitif (+) iyonların çoğaldığını gösterir. Oysa sağlığımızı korumak amacıyla soluduğumuz havada negatif ile pozitif iyonlar dengede olmalıdır.

Günümüz şartlarında eletromanyetik etkenler (cep telefonu, televizyon, bilgisayar gibi), sigara, polenler, hane tozları, hayvan tüyleri ile her türlü mikrop içeren toz zerrecikleri artı (+) iyon üretir. Yani havada, kirlilik nedeniyle elektronlarını kaybetmiş moleküllerin artması durumu bulunur. Kişinin da artı iyonları soluk alıp - verirken akciğerlerine çekmek zorunda kalır. İmmün sisteminin çökmesiyle başlayan sıkıntılar, sinir, hazım, cilt, dolaşım ile hareket sistemine kadar yayılır. İşte elde edilen bütün bu negatif tablonun önüne geçmek üzere, Himalaya tuzu lambası müdafaa edici olarak görev alır. Oluşumundaki mucizeleri ile bünyesinde bozulmadan koruduğu 84 farklı elementiyle Himalaya kristal tuzu, hücreden geçebilen tek madde oluşu yardımıyla, madde ile enerji arasındaki alışverişi sağlar.

Himalaya tuz lambaları, havadaki eksi ( - ) iyon sayısını en az% 300 çoğaltarak, asılı kalan bakteri ile bakterileri azaltır. Böylelikle solumak zorunda kalınan havanın, dolayısıyla da sağlığın kalitesi artar.

Himalaya tuz lambası, içerisinde yanan ampulle ısınarak, doğal ortamda güneşin, denizlerin, yağmurların, rüzgarların ile çağlayanların da üretmiş olabildiği eksi iyonları üretir ile artı iyonları da içine hapseder. Böylece eksi iyonları artış gösteren havanın kişinin yaşantısına pozitif geridönüşleri de artar.

 Himalaya Tuzu Lambası Faydaları
• Yorgunluk, stres, migren, dikkat eksikliği, heyecan, uykusuzluk ile mutsuzluk benzeri ruhsal ile somatik kaynaklı sorunlarda,
• Nefes darlığı, astım, bronşit, grip ile boğaz enfeksiyonu benzeri solunum yolları sıkıntılarında,
• Alerjik kaynaklı her türlü cilt ile organ rahatsızlıklarında,
• Kan basıncı ile dolaşım sistemiyle ilgili sıkıntılarda fayda sağladığı ispatlanmıştır.