10 Aralık 2013 Salı

Hava İyileştirici Tuz Terapisi

hava iyileştirici tuz terapisi

Tuz terapisi , başta solunum sorunu yaşayan ile stresle mücadelede zorlanan insanların iyileştirilmesinde yüzyıllardır etkili olan, tedavi etkisi şimdilerde daha çok anlaşılan, bir “doğal tedavi” şeklidir. Halotherapy ismiyle de bilindik, rafine edilmemiş, yani kimyasal işlemlerden geçmemiş doğal tuzların, antibakteriyel etkilerinden faydalanmak üzere tasarlanan bu iyileşme şekli, yer yüzünün pek fazla merkezindeki tuz mağaralarında veya başta Himalaya tuzu ile kaplanmış tuz odalarında uygulanmaktadır. Terapideki maksat, mikroskopla görülebilecek büyüklükte tuz kristallerindeki negatif iyonların, havadaki nemle beraber, akciğerler sayesinde kişinin bedenine aktarılmasıdır. Bunun için de, tuzla kaplı ortamda nefes egzersizleri yaparak, 20 - 30 dakika denli vakit geçirmek yeterli olmaktadır.
Tuz terapisi yeryüzünde ilk kez, 19. y. y’ın ortalarında Polonya’da, bölge doktorlarının tuz mağaralarındaki işçileri incelemesiyle hazırladıkları raporlar sonucunda uygulanmaya başlanmıştır. Günümüzde birçok ülkede, yaygın kabul görür bir iyileşme şekli olmasının yanı sıra, Nahçivan gibi ülkelerdeki tuz mağaraları, solunum yolları rahatsızlıkları için Devlet Hastanesi olarak etkinlik gösterebilmektedir.

 Tuz terapisinin yararları
Burun tıkanıklığı, astım, bronşit, nefes darlığı, KOAH, sinüzit, grip ve sigaranın zararları gibi her türlü akut ve süreğen solunum yolları rahatsızlıklarında, egzama ve sedef gibi deri problemlerinde, uykusuzluk, halsizlik ve stres gibi psikolojik sorunlarda, eklem ağrılarında rahatlama sağlar. Ancak kanser ile tüberküloz hastalarının, kan basıncı ve kalp problemleri bulunanların, ateşli bir rahatsızlık geçirmekte olanların bu terapiyi almaları sakıncalıdır.
Terapide etkili olan Himalaya tuzu, tabiatın – (eksi) iyonlarını ortama yayarak, + (artı) iyonları üstüne çeker. Yani madde (insan) ile tabiatın (güneşin) alışverişi sağlanır. Aslında tedavinin püf noktası da buradadır. Zira 250 milyon senede, deniz sularının, fazla güneşte kurumasıyla oluşan kristal tuz, bünyesindeki 84 elementi de korumayı başarmış ve hücre zarından geçebilecek incelikteki tek tuzdur. Diğer tuzlarda bu özellik asla bulunmaz.

Himalaya tuzu lambası, terapinin özelliklerinden yararlanma imkanı olmayanların veya günlük hayatta farklı problemlere yol açan havanın + (artı) iyonlarını pasifize ederek, direnç sistemini kuvvetlendirmek isteyenlerin ya da sakinleşip rahatlama gereksinimi duyanların yararlanabilecekleri bir imkandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder