27 Aralık 2013 Cuma

Himalaya Tuz Lambası Faydaları


Tuz lambası (iyon lambası) farklı 1 söylemle Himalaya tuzu lambası, bulunulan ortamlardaki, solunan havanın kalitesini artırmak amacı ile tasarlanmış, hane eşyası olmaktan fazla, sıhhat amacıyla 1 ihtiyaçtır. Kaliteli 1 ortamda olması gerekli olan negatif ( - ) iyon dozajı en az cm3’de 1000’dir. Halbuki kapalı ile bir kaç da kişinin bulunduğu 1 mekanda bu sayı, cm3’de iki yüz, hatta toplu taşıma araçları ile kafeler benzeri toplumsal bölgelerde yüz ile altına inmektedir. Bu da havadaki pozitif (+) iyonların çoğaldığını gösterir.

Oysa sağlığımızı korumak amacı ile soluduğumuz havada, negatif hemde pozitif iyonlar dengede olmalıdır. Günümüz şartlarında eletromanyetik etkenler (cep telefonu, televizyon, bilgisayar gibi), sigara, polenler, hane tozları, hayvan tüyleri ile her türlü mikrop içeren toz zerrecikleri artı (+) iyon üretir.
Yani havada, kirlilik nedeniyle elektronlarını kaybetmiş moleküllerin artması durumu bulunmaktadır. Kişi da artı iyonları soluk alıp - verirken akciğerlerine çekmek zorunda kalır. İmmün sisteminin çökmesiyle başlayan sıkıntılar, sinir, hazım, deri, dolaşım ile hareket sistemine dek yayılır. İşte elde edilen bütün bu kötü yönde tablonun önüne geçmek üzere, Himalaya tuzu lambası müdafaa edici olarak görev alır. Oluşumundaki mucizeleri ile bünyesinde bozulmadan koruduğu 84 farklı elementiyle Himalaya kristal tuzu, hücreden geçebilen biricik madde oluşu yardımıyla, madde ile enerji arasındaki alışverişi sağlar.

Himalaya tuz lambaları, havadaki eksi ( - ) iyon sayısını en az % 300 çoğaltarak, asılı kalan bakteri ile bakterileri azaltır. Böylelikle solumak zorunda kalınan havanın, hasebiyle da sağlığın kalitesi artar.

Himalaya tuz lambası, içerisinde yanan ampulle ısınarak, doğal ortamda güneşin, denizlerin, yağmurların, rüzgarların ile çağlayanların da üretmiş olabildiği eksi iyonları üretir ile artı iyonları da içine hapseder. Böylelikle eksi iyonları artış gösteren havanın kişinin yaşantısına pozitif geridönüşleri de artar.


Himalaya Tuzu Lambası Yararları Halsizlik, stres, migren, dikkat azlığı, heyecan, uykusuzluk ile mutsuzluk benzeri ruhsal ile somatik kaynaklı sorunlarda, Nefes darlığı, astım, bronşit, grip ile boğaz enfeksiyonu benzeri solunum yolları sıkıntılarında, Alerjik kaynaklı her türlü Ten ile uzuv rahatsızlıklarında, Kan basıncı ile dolaşım sistemiyle alakalı sıkıntılarda yarar sağladığı ispatlanmıştır.

24 Aralık 2013 Salı

Himalaya Tuz ile Zayıflama


himalaya tuz ile zayıflama

Sürekli olarak kullanacağınız Tuzlu Su kürü (Sole) ile kısa sürede vücudunuzdaki çok kilolar ile ödemden kurtulursunuz. Yapacağınız tek şey sitemizden tarifini bulduğunuz sole’yi hazırlayarak düzenli tuzlu su kürü yapmaktır.
Hayatınızdan rafine tuzları çıkartıp günlük tuz ihtiyaçlarınızı himalaya tuzu ile karşılamanız ile Himalaya banyo tuzu ile haftada 2 defa düzenli olarak yapacağınız banyo sonucunda vereceğiniz kilolarla beraber vücudunuzun sıkılaştığını gözlemleyeceksiniz Yemeklerden yarım saat önce içilen bir bardak tuzlu su ve hemen üstüne alınan bir bardak normal içme suyu ; hızla kana karışıp hücrelere ulaşacağından, bedenin açlığa mı susuzluğa mı gereksinimi olduğunu beyin fark edecektir.
Tuzlu suyla alınan mineraller mide hücrelerinde protein ile enerjiye dönüşeceğinden ötürü, uzun yemek yeme olayı ortadan kalkacaktır. Su ile tuz bileşimi vücutta biriken çok yağlara hızla yönelerek bu yağların yavaş, yavaş çözülüp vücuttan atılmalarını sağlar.

Bu uygulamaya her gün kesintisiz devam edildiği sürece 2 - 3 ay benzeri kısaca 1 sürede, hem yemek yeme dengesi sağlanacak, hem de çok kilolardan kurtulmuş olunacaktır. Bunun amacıyla sürekli tuzlu su tüketimi yeterlidir

10 Aralık 2013 Salı

Hava İyileştirici Tuz Terapisi

hava iyileştirici tuz terapisi

Tuz terapisi , başta solunum sorunu yaşayan ile stresle mücadelede zorlanan insanların iyileştirilmesinde yüzyıllardır etkili olan, tedavi etkisi şimdilerde daha çok anlaşılan, bir “doğal tedavi” şeklidir. Halotherapy ismiyle de bilindik, rafine edilmemiş, yani kimyasal işlemlerden geçmemiş doğal tuzların, antibakteriyel etkilerinden faydalanmak üzere tasarlanan bu iyileşme şekli, yer yüzünün pek fazla merkezindeki tuz mağaralarında veya başta Himalaya tuzu ile kaplanmış tuz odalarında uygulanmaktadır. Terapideki maksat, mikroskopla görülebilecek büyüklükte tuz kristallerindeki negatif iyonların, havadaki nemle beraber, akciğerler sayesinde kişinin bedenine aktarılmasıdır. Bunun için de, tuzla kaplı ortamda nefes egzersizleri yaparak, 20 - 30 dakika denli vakit geçirmek yeterli olmaktadır.
Tuz terapisi yeryüzünde ilk kez, 19. y. y’ın ortalarında Polonya’da, bölge doktorlarının tuz mağaralarındaki işçileri incelemesiyle hazırladıkları raporlar sonucunda uygulanmaya başlanmıştır. Günümüzde birçok ülkede, yaygın kabul görür bir iyileşme şekli olmasının yanı sıra, Nahçivan gibi ülkelerdeki tuz mağaraları, solunum yolları rahatsızlıkları için Devlet Hastanesi olarak etkinlik gösterebilmektedir.

 Tuz terapisinin yararları
Burun tıkanıklığı, astım, bronşit, nefes darlığı, KOAH, sinüzit, grip ve sigaranın zararları gibi her türlü akut ve süreğen solunum yolları rahatsızlıklarında, egzama ve sedef gibi deri problemlerinde, uykusuzluk, halsizlik ve stres gibi psikolojik sorunlarda, eklem ağrılarında rahatlama sağlar. Ancak kanser ile tüberküloz hastalarının, kan basıncı ve kalp problemleri bulunanların, ateşli bir rahatsızlık geçirmekte olanların bu terapiyi almaları sakıncalıdır.
Terapide etkili olan Himalaya tuzu, tabiatın – (eksi) iyonlarını ortama yayarak, + (artı) iyonları üstüne çeker. Yani madde (insan) ile tabiatın (güneşin) alışverişi sağlanır. Aslında tedavinin püf noktası da buradadır. Zira 250 milyon senede, deniz sularının, fazla güneşte kurumasıyla oluşan kristal tuz, bünyesindeki 84 elementi de korumayı başarmış ve hücre zarından geçebilecek incelikteki tek tuzdur. Diğer tuzlarda bu özellik asla bulunmaz.

Himalaya tuzu lambası, terapinin özelliklerinden yararlanma imkanı olmayanların veya günlük hayatta farklı problemlere yol açan havanın + (artı) iyonlarını pasifize ederek, direnç sistemini kuvvetlendirmek isteyenlerin ya da sakinleşip rahatlama gereksinimi duyanların yararlanabilecekleri bir imkandır.