9 Kasım 2013 Cumartesi

Himalaya Ve Sedef Hastalığı


Sedef rahatsızlığı (psoriasis), toplumda % iki oranında, özelliklede yirmi - kırk yaş arsı gençlerde daha fazla rastlanan süreğen 1 cilt hastalığıdır. Bulaşıcı bulunmamakla birlikte, kişinin toplumsal yaşamını ile hayat kalitesini negatif etkileyen sıkıntılı 1 hastalıktır.

Genetik hikayesinde yatkınlık bulunan kişilerde daha çok karşılaşılan sedef rahatsızlığı, stres, üzüntü, mikrobik enfeksiyonlar ile devamlı kullanılmakta olan ilaçlarla gelişen bağışıklık sistemi zafiyeti, fiziksel sarsıntılar, yaralanmalar ya da fazla güneş ışınlarına maruz kalma benzeri sebeplerle de tetiklenebilir. Eskiden yalnızca cildi etkileyen 1 hastalık olarak bilinmekte olan sedef rahatsızlığı bedende değişik hastalıklara da yol açabilmektedir.

Bazı Durumlarda eklemlerde romatizmal 1 tablo oluşturabilir ya da kroner kalp rahatsızlığı tehlikesini artırabilir. Sedef rahatsızlığı semptomları : Evvel tende sınırları bariz, ortası kepekli 1 kızarıklıkla başlar. Kepeklenme genişler böylece sedef renge sahip, devamlı dökülen ölü cilt halini alır. Klinik semptomlar çeşitlilik gösterir. Plaklar bazı durumlarda bütün bünyeyi kaplar, bazı durumlarda nokta, damla halinde ya da tırnaklarda oluşabilir.

En çok saçlı cilt, diz, dirsek, kuyruk sokumu ile sırtta yerleşir. Koltukaltı ile kasık benzeri kıvrımlı yerlerde meydana çıkarılan sedef, egzamayla da karışabilir. Sedef rahatsızlığı nasıl geçer : Normal cilt bir kaç haftada yenilenirken, bu rahatsızlıkta hücreler kendisini süratle bir kaç günde tazeler.
Müzmin 1 sorun bulunan sedef, hafiflese dahi şiddetlenerek tekrar meydana çıkar. Lokal durumlarda sedef sağlık problemini tedavi edilmesi amacı ile verilen kortizonlu merhemler ama geçici rahatlama sağlar. Işık (fototerapi) ya da deva tedavilerinin yan tesirleri de farklı 1 sıkıntıdır.
Tam Olarak rahatlama, Himalaya tuzu ile oluşturulan ve “sole” adı verilen çözelti ile sağlanabilir. Sedeften farklı, mayasıl, uçuk, iltihaplı lezyonlar, siğil ile akne benzeri pek çok cilt rahatsızlıkları amacıyla olağanüstü bulunan hemde 84 minerali bünyesinde hapsetmiş, kristal oluşumlu bu tuz, ince molekül yapısı yardımıyla hücreden içeri girebilen biricik maddedir.

Himalaya tuzu çözeltisi katılmış ılık banyo kürleri ( haftada iki gün - 20’ şer dakika) ya da uygulanacak pansumanla Ten yenilenir, nemlenir ile canlanır. Bu çözelti amacıyla ; Himalaya tuzu cam kavanoza konur, üzerini 1 parmak geçene kadar içme sıvısı ilave edilir ile eriyene kadar dört - beş süre beklenir. 1 çay kaşığı sole katılmış 1 bardak su içmek de kan basıncını dengeler.